< Tornar

Reforma habitatge entre mitgeres a Monells

Monells, Baix Emportà

L’habitatge es situa en el teixit històric d’un dels pobles amb més encant de l’Empordà, Monells.

El projecte recupera l’autentissitat de l’arquitectura característica del poble adaptant els espais a les necesitats actuals.

Els materials i sistemes constructius utilitzats són els del lloc; per a la coberta inclinada de teula ceràmica, les parets i façana de pedra, i per al paviment de tova ceràmica, s’ha reutilitzat el material sobrant extret de la mateixa casa, per a la resta s’ha intentat mantenir el caràcter utilitzant arrebossats del color de la terra de l’entorn, fusteries de fusta…

L’estratègia energètica inclou una metodologia d’aplicació de criteris sostenibles i busca, en primer lloc, l’optimització del comportament passiu de l’habitatge, disminuint l’impacte mediambiental i la demanda energètica.